Tapeter Online

Tapeter förgyller våra väggar och avgör vilken färgton som ett rum ska utstråla. Det finns väldigt många tapeter med alla möjliga färger och symboler, figurer, krusiduller. Det som har betydelse för vilken tapet som passar är först och främst i vilket rum tapeten ska placeras, kök, sovrum, vardagsrum dessa faktorer spelar in när man gör valet av vilken tapet som man ska köpa. Men den största faktorn som avgör valet är givetvis din egen smak och vad du anser vara snyggt.

Köpa tapeter online
Det finns ett par bra butiker på nätet som säljer tapeter och andra typer av väggdekorer dessa hittar du nedan, klicka på en butik för att se deras utbud av tapeter.

Tapetshopen.se (Tapeter, mer än 1000 olika att välja på)
Tapeter-tyger.se (Tapeter, mer än 1000 olika att välja på)

De 2 bästa webbutikerna som säljer tapeter är tapetshopen.se och tapeter-tyger.se de har ett enormt utbud at välja från och de har bra menyer vilket gör att man kan sortera fram just de typer av tapeter som man letar efter. Du kan bland annat i menyerna välja mellan enfärgare eller flerfärgade tapeter, randiga tapeter & mönstrade tapeter.

Andra webbutiker

Vinylahem.se (Väggord)
PaxLux.se (Väggord, väggdekoration)
Balorina.se (Väggdekaler, väggord)

Vad kostar tapeter?
Man betalar tapeter per rulle, varje rulle i sig brukar vara ca: 10 m lång och ca: 50 cm bred, detta är 5 kvadratmeter. Kostnaden för dina tapeter är därför beroende på storleken för ytan som du skall tapetsera. Kostnaden per tapetrulle brukar vara mellan 200-700 kr, men den kan sträcka sig till 2000 kr per rulle för de mer exklusiva tapeterna.

Olika materiel på tapeter.
Det vanligaste materialet att göra tapeter av är vinyl. Tapeter kan också tillverkas av plast, textilier, läder och papper. De olika materialen används för att få olika funktioner, plasttapeter används exempelvis i badrum för att stå emot all fukt. Vinyltapeter används ofta i kök där slitage från matlagning kräver en hållbar tapet som kan torkas av.

Att tapetsera
Metoden för att sätta fast tapeterna på väggen kallas för tapetsera, det är oftast målare som tapetserar men det finns även specialiserade tapetserare som endast tapetserar. Tapetsering är ganska enkelt när man har fått lite träning och därför väljer många att göra det här själv. Du behöver ett antal verktyg eller tillbehör när du ska tapetsera, dessa är: Tapetborste, kniv, tapetlim, och en bock att stå på för att nå upp till taket.

Ännu mer tips hittar du här:
http://www.byggahus.se/forum/farg-mala-tapetsera/
Letar du efter information om inredning kan du läsa om inredning där.

Den här filmen från Bauhaus visar hur man gör när man tapetserar, en perfekt guide till dig som är nybörjare:

Kommentarer

Kommentarer