Sovrum

Hur ska man inreda ett sovrum? Ett sovrum ska inredas på så vis att man känner ro och stillsamhet när man befinner sig i rummet, allt för att underlätta för att du ska kunna somna skönt och få en bra nattsömn och vakna utvilad på morgonen. Man behöver inte nödvändigtvis inreda sitt sovrum i mörka färger även fast man sover bättre när det är mörkt, en bra persienn kan stänga ute allt ljus från fönstret och skapa ett helt mörkt rum även fast du har ljus inredning i sovrummet. Varje sovrum behöver givetvis en säng, du hittar sängar där, välj en säng som passar dig och din rygg, ju tyngre du är desto hårdare säng behöver du och tvärtom.

Var hittar jag sovrumsinredning?

De flesta webbutiker som säljer inredning har särskilda avdelningar där de bara säljer inredning som har med sovrum att göra, jag har sparat dig en massa tid och plockat ut de bästa butikerna, du hittar dem nedan. Klicka på länkarna för att komma till respektive webbutiks sovrumsavdelning.

Vad behöver man mer för inredning i ett sovrum?

Sovrum

Sovrum

En garderob är alltid bra att ha i sovrummet, där kan du förvara dina kläder och sänglakan, en byrålåda utgör samma funktion, köp gärna en garderob och byrålåda i samma design för att få det hela att passa ihop. Andra möbler som man kan använda för inredning i sitt sovrum är nattduksbord.

Det viktiga är att du själv upplever ditt sovrum som harmoniskt för att du skall kunna koppla av när du är i rummet.

En fråga som många ställer sig är om de ska ha en tv i sovrummet, vissa säger att det bara förstör sömnen och gör att man förknippar sovrummet med tv tittande istället för sömn. En del säger att det är avkopplande att ha en tv i sovrummet och tvärtom hjälper dem att somna. Man kan alltid prova och se hur man påverkas av att ha en tv i sovrummet, får du svårare att somna ska du ställa in tv:n i ett annat rum men om du inte har några problem att somna även fast du har en tv i sovrummet så kan du gott och väl fortsätta med det.

Ett tips: Att ha en fondvägg i ett sovrum är riktigt snyggt, placera sedan sängen mot fondväggen så att du ligger med huvudet mot fondväggen.

Relevanta artiklar:

http://inredning24.se/sangar

Kommentarer

Kommentarer