Inredningsstilar

Det finns många olika inredningsstilar som man kan sträva efter när man inreder sitt hem. I den här artikeln kommer jag att förklara de vanligaste stilarna.

Personer har olika smak och de tycker inte alltid likadant, de finns dem som gillar att inreda ljust och så finns det dem som gillar att inreda mörkt, ja du förstår vad jag menar. I vilket fall olika smaker har skapat olika stilar inom heminredningen, det är mycket som kan påveraka personers smak, men den största faktorn är tiden och vad som är populärt just nu. Olika stilar kommer och går som i många andra områden exempelvis mode.

New England Stil
Den här stilen har sitt ursprung från Amerika, stilen kännetecknas av mycket amerikanska flaggor och färger, stilen är marin och det kan grundas i att den kommer från amerikanska östkusten. Speciellt populära inredningsprodukter med New Englans stilen är kuddar, plädar och textilier.

80-tals stil
80-talets inredning präglades av mycket färger, glitter och glamour, guld och silver. Speciellt skinnmöbler var populära. Om man få tag på 80-tals inredning så gör man det lättast via auktioner, blocket.se och vissa special inriktade affärer, dessa finns dock främst i de störra städerna.

Boudoir
Den här inredningsstilen kommer från Frankrike och är speciellt inriktade på kvinnor. Stilen präglas av ljusrosa färger och även vitt är vanligt förekommande. Just ordet boudoir betyder litet kvinnorum.

50-60 tals stil
Den här stilen präglades av mycket trä och lite mer diskreta färger som brun eller beige. Svd.se har skrivit en bra artikel om hur man gör för att inreda sitt hus i 60 tals stil, du hittar den här: svd.se/60-talsstil

Några andra populära stilar som du kan du läsa om på hemsidan:
Newport
Modern
Shabby Chic
Orientalisk
Romantisk
Asiatisk
Indisk
Vintage
Lantlig inredning
Döskalle
Vit inredning

Kommentarer

Kommentarer