Fåtöljer

Fåtöljer är lite utav min favoritmöbel, speciellt om det finns en pall till, det finns ingenting så skönt som att luta sig tillbaka i fåtöljen efter jobbet och kolla lite på tv. Det här inlägget kommer jag tipsa om var man kan köpa fåtöljer till bra priser och vad man ska välja för modell för att bli nöjd med sitt köp.

Först och främst så skulle jag vilja tipsa om var man kan hitta fåtöljer, på dessa hemsidor kan du hitta fåtöljer:

Rum21 – (Cirka 100 st olika modeller, störst utbud)
Furniturebox (Cirka 100 st olika fåtöljer)
Halens (Standard fåtöljer)
Thehome (Standard & design fåtöljer)
Confidentliving (Design fåtöljer)

Alla är välkända webbutiker som erbjuder flera olika betalningssätt, de flesta erbjuder även fri frakt.

Hur ska man tänka när man väljer en fåtölj? Många vill att fåtöljen ska ha någorlunda samma utseende som soffan om man nu har en sån placerad bredvid eller åtminstone i samma färg som soffan. Det är också viktigt att man såklart hittar en fåtölj som man får gott om plats i och som har tillräckligt mycket fyllning för att den ska vara mjuk att sitta i många timmar i sträck. En annan sak som är viktig att tänka på är sitthöjden, du kan få ont i knäna om sitthöjden är för låg på fåtöljen, välj därför en fåtölj med en pall eller en fåtölj med en sitthöjd så att du inte viker knäna uppåt.

Min personliga favorit

Fåtölj Lamino

Fåtölj Lamino

Den bästa fåtöljen vad det gäller design och komfort är den gamla klassikern Lamino som designades av svensken Yngve Ekström. Den är otroligt skön att sitta i och man kan utan problem sitta i den en hel kväll. Dessutom så är den otroligt fin att titta på. Den finns i lite olika färger bland annat, grå, svart och brun. Den är helt klart min favoritfåtölj.
http://www.rum21.se/sv/artiklar/lamino-fatolj-pall-oljad-ek.html

Var placeras man en fåtölj? En fåtölj bör enligt mig helst placeras i vardagsrummet framför tv:n på det viset kan du använda den för tvtittning och för att sitta i när du läser en bok. Framför öppna spisen om man har en sån är också ett väldigt bra ställe att placera sin fåtölj på.

Fler bilder på min favoritfåtölj.

Jag hittade på en bra artikel som förklarar hur man gör för att klä om en fåtölj, du hittar den artikeln här: www.tv4.se

Kommentarer

Kommentarer